ANLEGGE URTEHAGELørdag/søndag kl 10-17

* 29.-30. mai 2021 Ledige plasser
Hvordan anlegge urtehage og områder med nyttevekster


Vår urteekspert KEN LUNN som har en mastergrad i urtemedisin, viser oss hvordan man både med store visjoner (og plass) og med en liten balkong kan dyrke fantastiske planter til mat, krydder og medisin. Han snakker et lettforståelig dansk og har undervist for oss flere ganger tidligere. Han er også vår fagkonsulent for urtestudiet. Vi har mange gode tilbakemeldinger på hans undervisning :-)

Ved langbordet på gården lærer du teori og ser bilder og eksempler om dyrking og permakultur. Det blir god anledning til spørsmål og diskusjon. Praksis består av demonstrasjoner og litt praktisk arbeid som øvelse i urtehagen og i parken. De ligger like utenfor døren.


Mange urter og bær som kan dyrkes i en hage kan brukes både til måltider og som medisin. På kurset ser vi på de forskjellige planter som egner seg for dyrking, vi går igjennom ulike plantingsmetoder, litt om innsamling av planter fra naturen m.m. og ikke minst hvordan de kan anvendes både i kjøkkenet og i farmasien.


Permakultur er bærekraft i praksis. Permakultur ble teoretisert av Bill Mollison og David Holmgren i Australia på 1970-tallet. Det startet med systemer for bærekraftig landbruk. Ordet permakultur kommer nettopp av «permanent agriculture». Senere har flere erstattet dette med «permanent kultur» fordi permakultur er mye mer enn matproduksjon. Målet i permakultur er å skape lokale, stabile og produktive systemer i balanse med naturen.


De etiske prinsippene er omsorg for jordkloden, omsorg for mennesker og rettferdig fordeling. Permakultur kan sies å være både en metode, en bevegelse og en filosofi. Permakulturens byggestener er tre etiske prinsipper og 12 designprinsipper. Designsystemet med de 12 prinsippene kan brukes på alt fra planlegging og etablering av små kjøkkenhager, til bolig-/byplanlegging eller til å planlegge et sykehjem. Målet er å skape lokale, stabile og produktive systemer som forsyner oss med det vi behøver, i balanse med naturen.


Hva får du?

* Et interessant og lærerikt kurs med en av Europas aller beste på urter.

* Kompendium/powerpoints

* Oppleve å grave litt i jorden og plante urter sammen med likesinnede

* Bli kjent med hyggelige kursdeltagere og knytte kontakter

* En helg på en historisk og fin gammel gård

* kaffe/te og frukt i pausene

* Kursbevis som kan benyttes i jobbsøknader og til studieopptak hos SBM


Les mer om Ken LunnLørdag/søndag kl 10-17

Info om dato, pris og påmelding: