LAGE PAPIR OG SMYKKER AV PLANTER


Velkommen på kurs 

Lørdag og søndag kl 10-17


Om kurset
På dette kurset får du lære hvordan du kan bruke planter og plantematerialer i ulike former for kunst og håndverk.
Vi lager papir fra bunnen av, med inspirasjon fra tradisjonelle japanske teknikker. Papirmasse lages med resirkulert papir og blandes med forskjellige planter for å få frem farger. 

Papirene dekoreres og utsmykkes med pressede blomster, frø og blader. Denne teknikken er intuitiv og veldig "hands on", det er fullt mulig å få fine resultater fra første forsøk. 


Du vil også lære å lage vakre smykker med ulike makrameteknikker. Her tar vi i bruk steiner og frø i smykkene, eller eventuelt noe man har med seg hjemmefra som man ønsker å lage smykke av. Ta for eksempel med gamle ødelagte smykker og gi dem et nytt liv!


Om Maria Dahl 

er frilanskunstner som jobber med både litteratur, smykker, foto, og film, og har laget flere kunstinstallasjoner i samarbeid med papirkunstner Bendik Vatne. Marias prosjekter har naturen i fokus. Enten det dreier seg om naturen som kulturarv, mennesker og natur, eller bruk av planter o.l. i kunst. 

I 2020 og 2021 holder hun en rekke kurs i plantebasert papirlaging. Blant annet med Planteliv Papirmakeri ved Botanisk hage Bergen og Den kulturelle skolesekken. 

Maria har også en youtube kanal hvor hun formidler sin kunnskap om ville vekster: https://www.youtube.com/channel/UCTSVeBQaX58434WZihvjOCA/videos. En av Marias videoer nå blant finalistene i Kulturtankens Pitchekonkurranse med temaet "En fornyet kulturarv". 


Se mer om Marias kurs og kunstprosjekter på:
https://www.instagram.com/plantelivpapirmakeri/  og  https://www.youtube.com/watch?v=9dMWk1F6qe4Se datoer, pris og påmelding: