OM NETTSTUDIENE


Nettstudiene hos SBM gjøres gjennom studieportalen Moodlecloud. Moodle er verdens største arena for nettstudier med 70 millioner brukere og 60.000 læresteder over hele verden. Moodlecloud er et komplette studieopplegg laget av Moodles grunnleggere.

Når du har meldt deg til et nettstudium, mottar du brukernavn og passord på epost. Så går du inn på skolens portal www.sbm.moodlecloud.com og logger deg inn.

Bruk litt tid på å klikke deg rundt for å bli kjent med dette enkle og oversiktlige systemet. Så finner du ditt studium hvor du leser introduksjon og studiebeskrivelse før du går i gang med 1. modul. Modulbeskrivelsen forteller deg hvilke bøker, kompendier og kapitler du skal lese og det kan også være linker og andre illustrerende emner til faget. Alle fag er delt inn i moduler og leksjoner med tydelige introduksjoner og forklaringer til hva du skal gjøre. Pensum er på norsk og dansk for det meste. Noe engelsk kan forekomme. Pensumoversikten ligger i studieportalen.

Når du føler deg klar for å teste dine kunnskaper, går du inn på quiz/spørsmål tilhørende modulen og besvarer disse. Det er multiple choice som betyr at du skal velge riktig svaralternativ ved å klikke på den setningen du mener er korrekt. Det er vanligvis tre valgmuligheter i hver oppgave. Når du er ferdig, sender du inn din besvarelse med ett klikk, og du får straks resultatet. Det er vanligvis 3 forsøk før du må be skolen om ny åpning så det er lurt å spare på forsøkene til du har lest godt igjennom pensum.


Gjelder medium og proff pakkene: Etter at alle flervalgsoppgaver er bestått med minst 80% riktige svar, skal man sende inn en skriftlig oppgave for vurdering. Denne får bestått/ikkebestått.

Til slutt er det en netteksamen på tid. Den fungerer som oppgavene men starter på et avtalt klokkeslett. Man skal ha minimum 80% riktige svar for å bestå. Har man mindre enn dette, tar vi en prat om hva som skal leses/repeteres og så avtaler vi tid for en ny eksamensdag når det passer for deg.

Ved bestått eksamen mottar man studiebevis med emneoversikt, navn, dato og varighet over epost. Dette kan printes ut og rammes inn og videresendes ved jobbsøknader etc.

Nettstudiene hos SBM er morsomme og enkle å følge, hvor du enn er i verden og når som helst på døgnet.


Alle studentene hos SBM blir også invitert til å delta på studentmøter via Zoom 1-2 ganger pr semester. Her får man nytt fra skolen og kan snakke om løst og fast med skolens personell.